Afbeeldingen in je EMVI-plan: een must, of een verspilling van ruimte?
Afbeeldingen in je EMVI-plan: een must, of een verspilling van ruimte?
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Toch lijkt een afbeelding in een EMVI-plan voor veel mensen een verspilling van kostbare schrijfruimte. Je wil immers zoveel mogelijk vertellen in je plan, afbeeldingen zijn dan juist van grote meerwaarde! Het draagt tevens bij aan de aantrekkelijkheid en de leesbaarheid van je tekst.
Natuurlijk moet een afbeelding wel voldoen aan een aantal speerpunten. Maak de afbeelding bijvoorbeeld niet te groot en zorg ervoor dat het de tekst ondersteunt. Onderstaande tips helpen jou als aannemer om je tekst naar een hoger niveau te tillen.
- Overmaat schaadt
Vooraleer je een afbeelding toevoegt aan je plan moet je goed nadenken over wat je precies wilt laten zien. Het beeld moet voor zichzelf spreken. Doe je dit niet, schiet je je doel voorbij en verliest de afbeelding zijn kracht. Een afbeelding moet dus toegevoegde waarde hebben. - Controleer de leesbaarheid van je plan
Schrijven is schrappen. Dat geldt voor je plan, maar desalniettemin voor je afbeeldingen. Is een afbeelding te klein voor je tekst waardoor hij minder leesbaar wordt, schrap deze dan. Te kleine afbeeldingen zorgen namelijk voor een te rommelig geheel. Het is namelijk een EMVI-plan, geen postzegelverzameling! - Correspondeert de afbeelding met de tekst?
Laat je grafisch vormgever alvast de afbeelding opmaken terwijl je je plan aan het schrijven bent. Op deze manier kom je later niet onder onnodige tijdsdruk te staan. Efficiency is key! Check voor het indienen van je plan rustig en beheerst of de afbeelding nog altijd overeenkomt met de geschreven tekst en dat tekstuele wijzigingen tevens zijn verwerkt in de afbeelding. - Gebruik icons
Een afbeelding altijd nog wel een vorm van toelichting nodig. Gebruik icons in plaats van tekst indien mogelijk. Een icon van bijvoorbeeld een verkeersregelaar spreekt meer tot de verbeelding dan het woord “verkeersregelaar”. Indien je gebruik maakt van icons, vergeet dan niet om deze op te nemen in een legenda.
Als je klaar bent met je tekst te schrijven en je afbeeldingen en icons toe te voegen is het tijd om je bezig te houden met de opmaak. Met een paar eenvoudige modificaties lever je de opdrachtgever een heel ander document aan dan een standaard Word-document. Denk bijvoorbeeld aan de huisstijl, (tussen)kopjes, balken in kop- en voettekst.
Toch nog hulp nodig? Neem dan contact op zodat wij u verder kunnen helpen.